Prasa

Nakarmiona Starecka: blog kulinarno-podróżniczy


Współpracuję z tygodnikiem Wysokie Obcasy, miesięcznikiem National Geographic Traveler, magazynem Twój Styl, Food Service, serwisem Vogue.pl, weekendowym wydaniem Gazeta.pl i Werandaweekend.pl. Poniżej znajdziecie wszystkie teksty, które ukazały się w tych tytułach również w wersji elektronicznej.

SZKOŁA GOTOWANIA STARECKIEJ –
CYKL W WYSOKICH OBCASACH

    1. Jak elegancko pociąć warzywa i zrobić jarski bulion?
    2. Jak zrobić jajko w koszulce?
    3. Jak ze steku nie zrobić podeszwy?
    4. Jak zrobić raviolo con uovo?
    5. Jak zrobić risotto?
    6. Jak przygotować święta: na słono i na słodko?
    7. Jak zrobić wołowinę po burgundzku?
    8. Jak upiec apfelstrudel?
    9. Jak usmażyć i wyfiletować surowe śledzie?
    10. Jak przygotować jaja na Wielkanoc?
    11. Jak zrobić curry z jagnięciny?
    12. Jak zrobić kiełbasę w domu?
    13. Jak zrobić koreańskie pierożki mandu?
    14. Jak zrobić rumuńską mamałygę z bryndzą i śmietaną?
    15. Przepisy na wigilijne grzyby
    16. Słodkie święta z Miss Mellow
    17. Jak zrobić pad thaia?
    18. Jak zrobić chaczapuri?
    19. jak zrobić wiener schnitzel?

SZKOŁA PODRÓŻOWANIA – WAKACYJNY CYKL W WYSOKICH OBCASACH

 TEKSTY DLA WYSOKICH OBCASÓW

    1. O Motomamach
    2. O jedzeniu kwiatów z Ewą Pe
    3. O Mai Sobczak i jej ajurwedyjskiej filozofii żywienia
    4. O zupie pho i małżach z Zalewu Zegrzyńskiego z Linh Nguyen
    5. O kurach co szkolą menedżerów
    6. O podróżniczkach, smakoszkach
    7. O zdolnych polskich ceramiczkach: Malwinie Konopackiej, Basi Turkiewicz, Tosi Kiliś i Agacie Klimkowskiej
    8. O kanapkach Pana Inżyniera
    9. O dobrym jedzeniu, czyli o książce Agaty Michalak
    10. O moich biednych, zmęczonych kulinarnym ekscesami kiszkach
    11. O koreańskiej saunie
    12. O AleFantach, boksach subskrypcyjnych
    13. O twórcach niezwykłej kwiaciarni Floks w Sopocie
    14. O beskidzkiej Chacie Wędrowca i jej gospodarzach, twórcach słynnego naleśnika giganta z jagodami
    15. O Polaku, który robi karierę w koreańskiej telewizji
    16. O Marcie, właścicielce krakowskiej Cafe Lisboa wypiekającej pastel de nata
    17. O pierwszych kosmetykach Resibo, Hagi i Jan Barba
    18. O roślinnym ramenie w Vegan Ramen Shopie
    19. O książce kucharskiej kapitana Kacperaszka
    20. O męskiej pielęgnacji
    21. o Oli Hercules
    22. o koreańskiej sztuce odpoczynku
    23. Sama Khanafer o swojej nowej książce „Szafran mięta i kardamon
    24. Daj sobie wycisk – relacja z obozu kondycyjnego
    25. Wielkanocne przepisy z wrocławskiego Dinette

NATIONAL GEOGRAPHIC TRAVELER

STOŁECZNE WYDANIE GAZETY WYBORCZEJ

DUŻY FORMAT

VOGUE.PL 

  1. Przewodnik po stołecznych koktajlbarach
  2. Ranking warszawskich kawiarni
  3. Przewodnik po wrocławskich restauracjach, barach i kawiarniach
  4. Przewodnik po poznańskich restauracjach, barach i kawiarniach
  5. Wywiad z rzeźnikiem Grzegorzem Kwapniewskim
  6. Wywiad z Luizą Trisno, szefową kuchni restauracji Ramen Girl
  7. Wywiad z Jackiem Szklarkiem, prezesem polskiego oddziału Slow Food
  8. Wywiad z mistrzem baristów Sławkiem Saranem
  9. Wywiad ze Sławkiem Sendzielskim o ogrodowych obciachach
  10. Wywiad z Adamem Chrząstowskim o kondycji Rzeczpospolitej Grillowej
  11. Wywiad z Japończykiem, Shoji Okadą, o polskich przekleństwach
  12. Przewodnik po Kraju Basków
  13. Wywiad z Polakiem, który warzy piwo w Wietnamie
  14. Wywiad z Tomkiem Roehrem, twórcą pierwszego w Polsce baru „zero waste”
  15. Przewodnik po Bukareszcie
  16. Wywiad z koreańskim Bj’em Banzzem prowadzącym kanał mukbang
  17. Jak pościmy? Wywiad z Michałem Lachurem
  18. Wywiad z Maćkiem Nowickim o jego programie TV w Korei

WEEKENDOWE WYDANIE GAZETA.PL

WERANDA WEEKEND

FOOD SERVICE 

Czasami zamieniam się rolą z innymi dziennikarzami i to ja jestem odpytywana.

Nakarmiona Starecka jest również na Facebooku i Instagramie.

Kontakt: basia.starecka@gmail.com